Bulgaria pune presiune pe Uniunea Europeană, în contextul sancţiunilor colective aplicate Rusiei. Oficialii de la Sofia cer o derogare

  • Bulgaria se opune adoptării sancţiunilor petroliere ale UE împotriva Rusiei
  • Bulgarii vor spune nu dacă nu vor primi derogare să utilizeze petrol rusesc, în condiţiile în care securitatea lor energetică este în pericol
  • Uniunea Europeană nu a găsit încă o soluţie de compromis care să-i mulţumească pe toţi membrii săi
1415 afișări
Imaginea articolului Bulgaria pune presiune pe Uniunea Europeană, în contextul sancţiunilor colective aplicate Rusiei. Oficialii de la Sofia cer o derogare

Sursa foto: Profimedia

Bulgaria nu va sprijini noul set de sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei dacă ţara balcanică nu primeşte o derogare de la interzicerea propusă de a cumpăra petrol rusesc.

"Discuţiile vor continua mâine, şi marţi, poate va fi necesară o întâlnire a liderilor pentru a le încheia. Poziţia noastră este foarte clară. Dacă va exista o derogare pentru unele ţări, vrem să obţinem şi noi o derogare", a declarat vicepremierul Assen Vassilev.

Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene s-au apropiat duminică de o rezoluţie comună pentru aplicarea unui set dur de sancţiuni Rusiei pentru invazia din Ucraina, dar au programat mai multe discuţii pentru luni pentru a stabili cum va fi asigurată securitatea energetică a fiecărei ţări componente.

Ungaria, Slovacia şi Republica Cehă nu au ieşire la mare, astfel că depind în mare măsură de ţiţeiul rusesc livrat prin conducte din era sovietică. Aceste ţări se confruntă cu o provocare în a-şi asigura independenţa energetică din surse alternative şi au cerut o derogare de la interdicţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici