Bulgaria şterge din datoria Libiei

Guvernul bulgar a decis, joi, să şteargă 56,6 milioane de dolari din datoria Libiei, acumulată în perioada sovietică.

1 afișare
Imaginea articolului Bulgaria şterge din datoria Libiei

Bulgaria şterge din datoria Libiei

Decizia Guvernului de la Sofia intervine în urma unui acord care a condus la eliberarea celor şase cadre medicale condamnate în Libia pentru că ar fi infectat cu HIV sute de copii libieni.

Libia a eliberat luna trecută cinci infirmiere bulgare şi un medic de origine palestiniană, în urma unui acord referitor la ajutor medical şi la relaţiile politice dintre Uniunea Europeană şi Tripoli.

Cadrele medicale, care au petrecut mai mult de opt ani în închisoare şi au fost condamnate la moarte, şi-au susţinut întotdeauna nevinovăţia şi au declarat că au fost torturate pentru a recunoaşte acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici