Bulgaria va organiza alegeri anticipate în primăvară

Bulgaria va organiza alegeri parlamentare anticipate în primăvară, a confirmat preşedintele Rosen Plevneliev, explicând că niciun partid nu a acceptat sarcina formării guvernului după demisia Cabinetului Boiko Borisov.

124 afișări
Imaginea articolului Bulgaria va organiza alegeri anticipate în primăvară

Bulgaria va organiza alegeri anticipate în primăvară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne străduim să organizăm cât mai rapid alegeri, vom face tot posibilul să depăşim criza şi să desemnăm un nou guvern legitim", a declarat preşedintele bulgar.

"Perioada prevăzută pentru alegeri este sfârşitul lunii aprilie - jumătatea lunii mai", a continuat şeful statului, explicând că partidele parlamentare nu sunt de acord să îşi asume sarcina formării unui nou guvern în cadrul actualei legislaturi, care se va încheia la sfârşitul lunii iunie.

"Stabilitatea financiară şi instituţională a Bulgariei este garantată", a dat asigurări Plevneliev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici