Busculadă în capitala haitiană în timpul distribuirii de alimente de către armata americană

Distribuirea de raţii alimentare de către un elicopter al armatei americane, sâmbătă, la Port-au-Prince a provocat o busculadă printre haitienii înfometaţi.

18 afișări
Imaginea articolului Busculadă în capitala haitiană în timpul distribuirii de alimente de către armata americană

Busculadă la Port-au-Prince în timpul distribuirii unor alimente de către armata americană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Elicopterul s-a apropiat lent la altitudine joasă de stadionul Delmas al capitalei haitiene.

Sute de copii şi tineri adulţi au alergat în spatele lui pe străzi până la stadion, unde mii de haitieni campau de la cutremurul de marţi, care a distrus o mare parte din capitala haitiană, provocând moartea a cel puţin 50.000 de persoane şi rănirea altor 250.000 şi lăsând 1,5 milioane de persoane fără adăpost.

Un militar care se afla la bordul elicopterului, rămas câteva secunde în zbor geostaţionar deasupra stadionului, a aruncat câteva cutii conţinând fiecare câte zece raţii alimentare, pe acoperişul din beton al unei clădiri prăbuşite parţial.

Sute de locuitori s-au îngrămădit spre aceste ajutoare, provocând o busculadă indescriptibilă.

Şefa diplomaţiei americane, Hillary Clinton, a declarat sâmbătă dimineaţa, în drum spre Haiti, că militarii americani au încercat să stabilească zone de aterizare pentru a le permite elicopterelor să furnizeze ajutor dar că acest plan a trebuit abandonat atunci când armata a realizat că haitienii invadau aceste zone la fiecare aterizare.

Oficiali din cadrul Departamentului american de Stat i-au întrebat, de asemenea, pe militarii americani dacă proviziile pot fi paraşutate dar li s-a răspuns că este foarte periculos.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici