Bush va anunţa joi reducerea duratei misiunii militare în Irak

Preşedintele George W. Bush va susţine, joi dimineaţă, un discurs adresat poporului american, în care va anunţa reducerea duratei misiunii militarilor americani din Irak de la 15 la 12 luni, relatează CNN.

9 afișări
Imaginea articolului Bush va anunţa joi reducerea duratei misiunii militare în Irak

Bush va anunţa joi reducerea duratei misiunii militare în Irak (Imagine: Mediafax Foto)

Citând surse din cadrul administraţiei prezidenţiale şi Congresului, CNN relatează în pagina sa electronică despre intenţia preşedintelui Bush de a anunţa decizia de a reduce durata misiunii militarilor americani la 12 luni, de la 15 cât este în prezent.

Întrebată de un reporter CNN, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Dana Perino, aflată la bordul Air Force One, a declarat: "Nu avem nimic de anunţat, încă. Nu aş fi surprinsă dacă preşedintele ar avea ceva de spus, despre Irak, săptămâna aceasta."

Bush se afla la bordul aeronavei prezidenţiale pentru a reveni la Washington, după întâlnirea avută cu omologul său rus, la Soci.

Discursul ar urma să aibă loc la doar două zile după audierea generalului David Petraeus, comandantul suprem al trupelor americane în Irak, şi a ambasadorului Statelor Unite în Irak, Ryan Crocker. Ambele audieri sunt programate pentru săptămâna aceasta în cadrul lucrărilor Congresului american.

"Va fi o aducere la zi a situaţiei, prin prezentările lui Petraeus şi Crocker, iată unde ne aflăm"," a declarat un oficial republican cu privire la discursul pe care îl va susţine preşedintele, relatează CNN.

Tot joi, Bush are programată o deplasare la ranch-ul său din Texas, pentru câteva zile de vacanţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici