Camera Reprezentanţilor aprobă un proiect de lege privind retragerea din Irak

Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite a aprobat un proiect de lege menit să determine Pentagonul să iniţieze planuri de retragere a trupelor americane din Irak, fără a menţiona însă un calendar în acest sens, relatează Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Camera Reprezentanţilor aprobă un proiect de lege privind retragerea din Irak

Camera Reprezentanţilor aprobă un proiect de lege privind retragerea din Irak

Mai mulţi congresmeni democraţi au avertizat că vor încerca să blocheze ultima cerere a preşedintelui George W. Bush de finanţare a războiului, până când liderul de la Casa Albă va fi de acord cu încheierea operaţiunilor de luptă din Irak, înainte de retragerea sa din funcţie, la începutul lui 2009.

Potrivit preşedintelui Comisiei pentru buget din Camera Reprezentanţilor, congresmenul democrat David Obey, comisia nici măcar nu va analiza până anul viitor cererea de finanţare, care, conform secretarului Apărării, Robert Gates, se ridică la circa 189 miliarde de dolari.

Obey a ameninţat şi cu mărirea impozitelor pentru finanţarea războiului, iniţiativă respinsă însă imediat de preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

Legea, adoptată cu 377de voturi pentru şi 46 împotrivă, va cere Pentagonului să prezinte în mod regulat rapoarte Comisiilor de apărare din Congres, cu privire la planurile de retragere a trupelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici