Cameron doreşte limitarea accesului străinilor la locuinţe, ajutoare, sănătate şi justiţie

Premierul britanic David Cameron a anunţat miercuri că doreşte limitarea accesului străinilor la locuinţe, ajutoare sociale, servicii de sănătate şi justiţie, ridicând miza luptei politice în domeniul migrării.

419 afișări
Imaginea articolului Cameron doreşte limitarea accesului străinilor la locuinţe, ajutoare, sănătate şi justiţie

Cameron doreşte limitarea accesului străinilor la locuinţe, ajutoare, sănătate şi justiţie - presă (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Potrivit Financial Times, premierul i-a informat pe parlamentari că a prezidat săptămâna aceasta o reuniune ministerială dedicată analizării unor modalităţi prin care Marea Britanie să nu permită abuzuri din partea celor care doresc să imigreze.

"Multe părţi ale dispoziţiilor noastre actuale nu trec un test simplu de bun simţ în ceea ce priveşte accesul la locuinţe, servicii de sănătate, justiţie şi alte lucruri care ar trebui să fie dreptul oricărui britanic, dar care nu sunt dreptul oricărei persoane ce tocmai optează să vină aici", a subliniat el, citat de FT.

Retorica dură a premierului urmăreşte o liniştire a colegilor săi parlamentari conservatori, îngrijoraţi de pierderea sprijinului de care se bucură în favoarea UK Independence Party (UKIP), o formaţiune eurosceptică şi naţionalistă ce se concentrează insistent asupra unor probleme legate de migrare, inclusiv în cadrul campaniei pentru alegeri la Eastleigh, comentează publicaţia.

Echipa premierului acceptă, însă, că asemenea restricţii asupra accesului la locuinţe, ajutoare sociale, asistenţă juridică şi alte servicii este necesar să respecte legislaţia UE, menită să faciliteze libera circulaţie a forţei de muncă în uniune, precizează FT.

Marea Britanie nu îi poate discrimina pe imigranţii români şi bulgari, orice însăprire a reglementărilor în domeniu fiind necesar să fie aplicată şi celorlalţi cetăţeni europeni, inclusiv importantelor comunităţi de francezi şi germani de la Londra, comentează publicaţia, adăugând că nu sunt probabile reforme pe termen scurt şi mediu, care probabil că vor fi adoptate în consultare cu celelalte state membre UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici