Candidatul PCRM la Primăria Chişinăului obţine 50,7 la sută din voturi - rezultate parţiale

Candidatul comunist la Primăria Chişinăului, Igor Dodon, a obţinut 50,7 la sută din voturi la alegerile de duminică, în faţa liberalului Dorin Chirtoacă (49,24 la sută), potrivit datelor anunţate de Comisia Electorală Centrală după numărarea a 35,67 la sută din voturi, relatează Timpul în ediţia online.

341 afișări
Imaginea articolului Candidatul PCRM la Primăria Chişinăului obţine 50,7 la sută din voturi - rezultate parţiale

Candidatul PCRM la Primăria Chişinăului obţine 51,49 la sută din voturi - rezultate parţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anterior, conform rezultatelor anunţate de CEC după numărarea a 22,33 la sută din voturi, Igor Dodon se clasa pe primul loc cu 51,49 la sută din voturi, în timp ce Dorin Chirtoacă, actualul primar al Chişinăului, avea 48,51 la sută.

Peste 985.000 de alegători sau 53,74 la sută din totalul alegătorilor au participat duminică la alegerile locale din Republica Moldova. În municipiul Chişinău prezenţa la urne a fost de 59,26 la sută, a anunţat CEC, citată de Info-Prim Neo în pagina electronică.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a declarat că din cauza furtunii din unele localităţi, în anumite secţii de votare a fost întreruptă energia electrică, astfel că membrii biroului numără voturile la lumina lumânării.

Rezultatele preliminare ale celui de-al doilea tur de scrutin şi ale votării repetate vor fi prezentate luni, la ora 11.00, în cadrul unei conferinţe de presă.

Duminică s-a desfăşurat cel de-al doilea tur al scrutinului pentru desemnarea primarilor, în 512 localităţi din Republica Moldova, inclusiv la Chişinău, unde s-au înfruntat actualul primar liberal Dorin Chirtoacă şi candidatul Partidului Comuniştilor (PCRM), Igor Dodon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici