Carlos refuză să se declare "nevinovat sau vinovat" în cazul unui atentat comis la Paris

Venezueleanul Ilitch Ramirez Sanchez alias Carlos a declarat luni, în faţa unei Curţi cu juri, la Paris, că refuză să se "declare nevinovat sau vinovat" cu privire la atentatul de pe strada Marboeuf din Paris, de la 22 aprilie 1982, soldat cu un mort şi 66 de răniţi.

140 afișări
Imaginea articolului Carlos refuză să se declare "nevinovat sau vinovat" în cazul unui atentat comis la Paris

Carlos refuză să se declare "nevinovat sau vinovat" în cazul unui atentat comis la Paris (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Carlos s-a enervat, în momentul în care Curtea care îl judecă de la 7 noiembrie credea că a înţeles că acesta se declara "total străin" de acest atentat. "Nu am spus asta! De ce v-aş face pe plac? (...) Nu am nimic de răspuns la această întrebare (...). Refuz să mă declar nevinovat sau vinovat. Mă acuzaţi fără probe", a spus el.

"Nu am nimic de spus", declara el cu doar câteva minute mai devreme, acuzând Ministerul Public că a "falsificat" dosarul.

Tribunalul antiterorist, care îl judecă pe Carlos pentru presupusa sa implicare în patru atacuri teroriste, examina luni atentatul din strada Marboeuf.

Bomba, plasată într-un vehicul parcat, înmatriculat în Austria şi trimis din Iugoslavia, a explodat cu puţin înainte de ora 9.00 în faţa imobilului de la numărul 33 de pe strada Marboeuf, situat la câţiva paşi de bulevardul Champs-Elysees, o clădire în care se afla sediul ziarului Al Watan Al Arabi ("Naţiunea Arabă").

Carlos mai este judecat pentru două explozii în trenuri, în sudul Franţei, şi pentru un atentat în Gara Marsilia (sud-est).

Aceste atentate ar fi fost orchestrate de Carlos cu scopul de a obţine eliberarea partenerei sale germane Magdalena Kopp şi a elveţianului Bruno Breguet, doi membri ai grupului său care au fost arestaţi la Paris în februarie 1982, cu arme şi explozivi asupra lor.

Verdictul procesului împotriva acestui bărbat în vârstă de 62 de ani, care şi-a asumat între "1.500 şi 2.000 de morţi" într-un interviu acordat recent unui ziar venezuelean, este aşteptat la 16 decembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici