Caroline Kennedy îşi retrage candidatura pentru postul de senator

Caroline Kennedy a confirmat joi că şi-a retras candidatura pentru fotoliul eliberat de Hillary Clinton în Senatul american, din motive personale, relatează CNN.

22 afișări
Imaginea articolului Caroline Kennedy îşi retrage candidatura pentru postul de senator

Caroline Kennedy îşi retrage candidatura pentru postul de senator (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printr-o declaraţie foarte scurtă, publicată pe Internet, ea a anunţat că i-a transmis guvernatorului statului New York cu o zi înainte că nu mai este interesată de această funcţie.

"L-am informat pe guvernatorul Paterson că, din motive personale, îmi retrag numele de pe lista candidaţilor la Senatul Statelor Unite", potrivit declaraţiei transmise de purtătorul său de cuvânt, Stefan Friedman, după mai multe ore de speculaţii.

Celelalte persoane interesate de acest post sunt Carolyn Maloney, Kirsten Gillibrand şi Steve Israel.

Anterior, publicaţia New York Times anunţase că Kennedy l-a informat miercuri pe guvernatorul statului american New York, David Paterson, că îşi retrage candidatura pentru postul de senator lăsat liber de Hillary Rodham Clinton, dar după câteva ore a semnalat că ar fi în continuare interesată de post.

Fosta Primă Doamnă Hillary Clinton a lăsat vacant postul de senator de New York, după ce a fost numită secretar de Stat în administraţia Barack Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici