Casa Albă: Coreea de Nord a furnizat Rusiei rachete balistice şi lansatoare

Coreea de Nord a furnizat recent Rusiei rachete balistice şi lansatoare pentru a fi folosite în războiul împotriva Ucrainei, dintre care unele au fost lansate de Rusia în Ucraina, a declarat joi Casa Albă, citând informaţii recent declasificate, scrie Reuters.

460 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Coreea de Nord a furnizat Rusiei rachete balistice şi lansatoare

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, John Kirby, a calificat transferul de arme din Coreea de Nord către Rusia drept o „escaladare semnificativă şi îngrijorătoare” şi a declarat că Statele Unite vor impune sancţiuni suplimentare împotriva celor care facilitează tranzacţiile cu arme.

„Informaţiile noastre indică faptul că Republica Populară Democrată Coreeană a furnizat recent Rusiei lansatoare de rachete balistice şi mai multe rachete balistice”, a declarat Kirby.

În ultimele zile, a spus el, „forţele ruse au lansat cel puţin una dintre aceste rachete balistice nord-coreene în Ucraina”, adăugând că aceasta pare să fi aterizat în câmp deschis.

Kirby a mai spus că Washingtonul crede că Rusia intenţionează să cumpere sisteme de rachete de la Iran.

Această evoluţie ar urma să fie adusă în atenţia Consiliului de Securitate al ONU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici