Casa Albă încearcă să aranjeze o întâlnire Biden-Xi la San Francisco în noiembrie

  • Echipele de negociatori ale SUA şi Chinei au ajuns la un acord de principiu privind organizarea unei întâlniri a preşedinţilor Joe Biden şi Xi Jinping la San Francisco în noiembrie.
  • Totuşi, mai multe detalii importante urmează să fie stabilite, a declarat un înalt oficial al administraţiei Biden.
333 afișări
Imaginea articolului Casa Albă încearcă să aranjeze o întâlnire Biden-Xi la San Francisco în noiembrie

Oficialul a confirmat declaraţiile secretarului de presă de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre, care a spus că cei doi lideri urmăresc să poarte o „conversaţie constructivă” în timpul forumului de cooperare economică Asia Pacific de la San Francisco.

„Există un acord de principiu pentru a ne întâlni la San Francisco în noiembrie. Încă lucrăm la detalii importante necesare pentru a finaliza aceste planuri", a spus oficialul, potrivit Reuters.

Preşedintele Joe Biden, consilierul său pentru securitate naţională Jake Sullivan şi secretarul de stat Antony Blinken au discutat săptămâna trecută despre o posibilă întâlnire Xi-Biden cu ministrul chinez de externe Wang Yi. Discuţiile au avut loc la Casa Albă şi la Departamentul de Stat SUA.

Summitul APEC va avea loc la mijlocul lunii noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici