Casa Albă publică 100 de pagini de e-mailuri interne în cazul atacului de la Benghazi

Casa Albă a publicat miercuri 100 de pagini de e-mailuri care ilustrează deliberările din cadrul administraţiei americane după atentatul din Benghazi (Libia) din septembrie 2012, un subiect pe tema căruia este criticată dur de mai multe luni de republicani.

220 afișări
Imaginea articolului Casa Albă publică 100 de pagini de e-mailuri interne în cazul atacului de la Benghazi

Casa Albă publică 100 de pagini de e-mailuri interne în cazul atacului de la Benghazi (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Odată cu difuzarea acestor documente, administraţia preşedintelui Barack Obama încearcă aparent să îşi arate buna-credinţă în timp ce adversarii săi politici au acuzat-o că încearcă să îndulcească în "elementele sale de limbaj" caracterul "terorist" al acestui atentat soldat cu moartea a patru americani, între care ambasadorul în Libia.

E-mailurile publicate arată evoluţia acestor "elemente de limbaj" furnizate iniţial de CIA şi destinate să fie utilizate în intervenţiile publice de către lideri din cadrul administraţiei şi aleşi ai Congresului.

Acesta este documentul final la care ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Susan Rice, s-a referit în timpul intervenţiilor sale la televiziune ce au avut loc după atacul din 11 septembrie 2012.

Postul de televiziune ABC a difuzat deja, vineri, o parte dintre documente, arătând 12 revizuiri ale acestor elemente într-un proces de schimb de informaţii între Departamentul de Stat şi Casa Albă, cu suprimarea unei referiri la Al-Qaida şi la alertele de securitate care au precedat atacul.

În timp ce republicanii suspectau administraţia Obama că, minimizând legăturile între atentat şi Al-Qaida, a încercat să nu reducă şansele realegerii lui Obama în funcţia de preşedinte, la 6 noiembrie, preşedintele Camerei Reprezentanţilor John Boehner, ca şi alţi aleşi conservatori, a îndemnat Casa Albă să publice e-mailurile respective.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici