Casa Albă: Statele Unite nu trimit trupe în Ucraina şi nu vor intra în război cu Rusia

Statele Unite nu intenţionează să trimită trupe în Ucraina şi nici să intre în război cu Rusia, a declarat miercuri seară Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei de la Washington.

944 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Statele Unite nu trimit trupe în Ucraina şi nu vor intra în război cu Rusia

Casa Albă: Statele Unite nu trimit trupe în Ucraina şi nu vor intra în război cu Rusia

"Nu intenţionăm să intrăm în război cu Rusia sau să trimitem trupe la sol în Ucraina pentru a lupta cu Rusia", a afirmat Jen Psaki, potrivit BBC News.

Întrebată de un jurnalist dacă acest lucru rămâne valabil chiar dacă Rusia ocupă întreaga Ucraină, Psaki a precizat: "Sunt mai multe etape în acest sens, dar ceea ce vă spun este că preşedintele SUA a fost foarte clar în această privinţă: nu trimite trupe americane în Ucraina".

Jen Psaki a subliniat că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost nevoit să îşi adapteze planurile de atacare a Ucrainei, deoarece a fost surprins că serviciile secrete americane cunoşteau intenţiile sale. "Preşedintele Putin nu se aştepta ca Statele Unite să aibă nivelul de informaţii pe care îl au, (...) nu se aştepta ca membrii comunităţii mondiale să fie atât de uniţi, inclusiv în privinţa aplicării sancţiunilor. Evaluarea noastră este că Putin improvizează, adaptează, trebuie să îşi adapteze acţiunile în funcţie de reacţiile noastre", a subliniat Jen Psaki.

Statele Unite şi Marea Britanie acuză Rusia că a mobilizat aproximativ 150.000 de militari la frontierele Ucrainei şi intenţionează să lanseze o invazie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici