Cazul Dominique Strauss-Kahn: Acuzarea cere retragerea procurorului, din cauza unor scurgeri de informaţii

Procurorul din Manhattan a anunţat miercuri menţinerea acuzaţiilor pentru infracţiuni de natură sexuală împotriva lui Dominique Strauss-Kahn şi a exclus posibilitatea de a se retrage din acest caz, aşa cum i-a cerut avocatul presupusei victime, care l-a acuzat de "scurgeri" în presă.

395 afișări
Imaginea articolului Cazul Dominique Strauss-Kahn: Acuzarea cere retragerea procurorului, din cauza unor scurgeri de informaţii

Cazul Dominique Strauss-Kahn: Acuzarea cere retragerea procurorului, din cauza unor scurgeri de informaţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vă scriu în numele victimei pentru a cere retragerea imediată" în cazul DSK, scrie miercuri Kenneth Thompson, avocatul cameristei de la hotelul Sofitel, în vârstă de 32 de ani, care îl acuză pe Strauss-Kahn, într-o scrisoare adresată procurorului Cyrus Vance.

"Locuitorii statului New York au dreptul să aibă un Minister Public echitabil şi imparţial într-un dosar atât de important, iar "biroul dumneavoastră, din nefericire, a demonstrat că este incapabil să îndeplinească aceste criterii", adaugă avocatul.

"Biroul dumneavoastră este aparent responsabil de scurgeri de informaţii repetate şi prejudiciabile în presă săptămâna trecută, care au vizat să discrediteze reputaţia victimei şi chiar, ceea ce este poate şi mai grav, să zdruncine acuzaţiile care apasă asupra lui Strauss-Kahn", afirmă Thompson.

Avocatul evocă, de asemenea, un "posibil conflict de interese" între fostul director al FMI şi acuzare, care are la origine faptul că un oficial din cadrul biroului procurorului ar fi căsătorită cu unul dintre avocaţii lui Strauss-Kahn.

New York Times a evocat cazul în iunie şi a precizat că femeia respectivă, Karen Friedman Agnifilo, l-a sunat pe Cyrus Vance imediat ce soţul său, Marc A. Agnifilo, a aflat despre activitatea cabinetului său în cazul DSK.

Procurorul din Manhattan şi-a manifestat imediat "dezacordul profund" cu conţinutul acestei scrisori şi a refuzat să se retragă. "Orice sugestie potrivit căreia acest birou ar trebui să se retragă este complet lipsită de fundament", a declarat Erin M.Duggan, purtător de cuvânt al biroului procurorului.

"Ancheta continuă", a declarat anterior biroul procurorului Vance, la încheierea unei reuniuni cu avocaţii şi fostul director al FMI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici