Cazurile de coronavirus din Malaezia au ajuns la 1.183 şi opt decese

Cazurile de coronavirus din Malaezia au ajuns sâmbătă la 1.183 şi opt decese, iar oficialii au avertizat despre o nouă creştere a numărului de îmbolnăviri săptămâna viitoare, majoritatea cazurilor având legătură cu o adunare religioasă la care au participat sute de oameni, scrie Reuters.

306 afișări
Imaginea articolului Cazurile de coronavirus din Malaezia au ajuns la 1.183 şi opt decese

Cazurile de coronavirus din Malaezia au ajuns la 1.183 şi opt decese

Ministerul Sănătăţii a raportat sâmbătă încă cinci decese şi 153 de noi infecţii, dintre care 90 au legătură cu o sărbătoare  religioasă la care au participat persoane din mai mult de 20 de ţări la sfârşitul lunii trecute.

De evenimentul religios „tabligh” care a durat timp de patru zile în apropierea capitalei, Kuala Lumpur, se leagă acum 714 cazuri în Malaezia - 60% din total - şi cel puţin 840 în Asia de Sud-Est.

„Ne aşteptăm ca numărul de cazuri să crească săptămâna viitoare şi îi îndemnăm pe cei care au luat parte la membrii tabligh să vină pentru screening”, a declarat directorul general al direcţiei de sănătate din Malaezia, Noor Hisham Abdullah.

Malaezia are cel mai mare număr de cazuri confirmate în Asia de Sud-Est, deşi Indonezia are mai multe decese, respectiv 38.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici