Cazurile de gripă porcină confirmate sau suspecte la nivel internaţional

Gripa porcină, care afectează în prezent 30 de ţări, a provocat în total 48 de morţi în Mexic, trei în Statele Unite, unul în Canada şi unul în Costa Rica, potrivit Guvernelor acestor ţări.

24 afișări
Imaginea articolului Cazurile de gripă porcină confirmate sau suspecte la nivel internaţional

Cazurile de gripă porcină confirmate sau suspecte la nivel internaţional (Imagine: Mediafax Foro/AFP)

Statele Unite numără mai multe cazuri confirmate de gripă porcină decât Mexicul, ţară considerată până în prezent drept cea mai afectată de această boală.

Autorităţile americane au înregistrat sâmbătă 2.254 de cazuri confirmate, în timp ce în Mexic erau 1.626 de cazuri confirmate.

În ultimul său bilanţ publicat sâmbătă, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) menţiona 48 de morţi (45 în Mexic, doi în Statele Unite şi unul în Canada) din totalul de 3.440 de cazuri confirmate în 29 de ţări.

Agenţia France Presse prezintă lista cazurilor confirmate conform datelor prezentate de OMS pe site-ul său de Internet, precizând între paranteze statisticile furnizate de statele respective.

CAZURI MORTALE

MEXIC: 45 morţi, potrivit OMS (48 potrivit autorităţilor mexicane)

STATELE UNITE: doi morţi (trei potrivit autorităţilor)

CANADA: un mort

COSTA RICA: un mort anunţat sâmbătă de autorităţi

CAZURI CONFIRMATE

STATELE UNITE: 1.639 de cazuri (2.254 potrivit autorităţilor)

MEXIC: 1.364 de cazuri (1.626 potrivit Guvernului)

CANADA: 242 de cazuri (281 anunţate de autorităţi)

SPANIA: 88 de cazuri (95 potrivit Madridului)

MAREA BRITANIE: 34 (48 potrivit Londrei)

FRANŢA: 12

GERMANIA: 11

ISRAEL: 7

ITALIA: 6 (8 potrivit autorităţilor)

BRAZILIA: 6

NOUA ZEELANDĂ: 5 (7 potrivit autorităţilor)

COREEA DE SUD: 3

OLANDA: 3

JAPONIA: 3 (4 potrivit autorităţilor)

PANAMA: 2 (3 potrivit autorităţilor)

EL SALVADOR: 2

NORVEGIA: 2 cazuri anunţate sâmbătă de autorităţi

COSTA RICA : 1 (9, dintre care un mort anunţat sâmbătă de autorităţi)

AUSTRIA: 1

AUSTRALIA: 1

ARGENTINA: 1

CHINA: 1 caz confirmat în Hong Kong

COLUMBIA: 1

DANEMARCA: 1

ELVEŢIA: 1

GUATEMALA: 1

IRLANDA: 1

PORTUGALIA: 1

POLONIA: 1

SUEDIA: 1

CAZURI SUSPECTE

Numeroase ţări au plasat sub observaţie persoane care prezintă simptome ale gripei porcine, considerate cazuri posibile sau probabile, în special Australia, Argentina, Belgia, Benin, Brazilia, Chile, China, Columbia, Elveţia, Franţa, India, Irlanda, Noua Zeelandă, Peru, Spania, Suedia, Venezuela.

OMS a înregistrat 12 cazuri suspecte de gripă porcină în Africa, dintre care cinci sunt în prezent analizate, în Benin şi Seychelles.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici