Ce afaceri învârt copiii lui Peskov. Odraslele purtătorul de cuvânt al Kremlinului, incluse în noile sancţiuni ale UE

Pe lista celor sancţionaţi în cel de-al 6-lea pachet de sancţiuni ale UE figurează şi familia lui Dmitri Peskov, ofiţer de presă al preşedintelui Vladimir Putin: soţia sa, Tatiana Navka, şi cei doi copii ai lor, Nikolai Peskov şi Elizaveta Peskova.

6386 afișări
Imaginea articolului Ce afaceri învârt copiii lui Peskov. Odraslele purtătorul de cuvânt al Kremlinului, incluse în noile sancţiuni ale UE

Peskov

„Tatiana Navka este coproprietar al unor firme şi active, situate, printre altele, în peninsula Crimeea, anexată ilegal de Federaţia Rusă. Prin urmare, sprijină acţiuni care compromit sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei”, se motivează pedepsirea fetei.

„Elizaveta Peskova este vicepreşedinte al Fundaţiei pentru dezvoltarea iniţiativelor istorice ruso-franceze şi fondatoarea unei companii de comunicaţii. Ea şi-a asigurat aceste poziţii profitabile şi duce o viaţă de lux datorită legăturilor tatălui său”, se arată în comunicat.

În timp ce Nikolay Peskov „se foloseşte de averea şi banii tatălui său, beneficiind astfel direct de relaţia sa apropiată cu tatăl său”.

Procesele oligarhilor

Aproximativ 20 de oligarhi, printre care şi Roman Abramovici, au făcut apel la Curtea de Justiţie a UE împotriva sancţiunilor impuse de Comisia Europeană pentru invazia rusă a Ucrainei.

Printre ei, şi Roman Abramovici, fosrul patron de la Chelsea.

Informaţia a fost publicată de Politico.eu, care îi citează printre reclamanţi, printre care Mikhail Fridman, fondatorul Grupului Alfa, Petr Aven, considerat unul dintre oligarhii cei mai apropiaţi de Vladimir Putin, şi miliardarul Alisher Usmanov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici