Cea mai călduroasă vară din ultimii peste 100 de ani face sute de victime în nordul Indiei

Sute de persoane au murit din cauza valului de căldură care afectează nordul Indiei, în ceea ce pare a fi cea mai călduroasă vară din ultimii peste 100 de ani, relatează cotidianul The Guardian în ediţia electronică.

164 afișări
Imaginea articolului Cea mai călduroasă vară din ultimii peste 100 de ani face sute de victime în nordul Indiei

Cea mai călduroasă vară din ultimii peste 100 de ani face sute de victime în nordul Indiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile se aşteaptă ca numărul morţilor să crească în următoarele săptămâni, în condiţiile în care sunt prognozate temperaturi apropiate de 50 de grade Celsius. Peste 100 de persoane au murit în statul Gujarat, unde mercurul termometrelor a ajuns la 48,5 grade Celsius. Alte cel puţin 90 de persoane au murit în Maharashtra, 35 în Rajasthan şi 34 în Bihar.

Spitalele din statul Gujarat au primit aproximativ 300 de persoane în fiecare zi, majoritatea suferind de căldură sau de toxiinfecţii alimentare.

De asemenea, multe păsări, în special ciori şi păuni, au murit într-o rezervaţie naturală din Uttar Pradesh.

"Din cauza căldurii, lacurile şi bălţile au secat, astfel că păsările suferă de deshidratare", anunţă Neeraj Srivastava, un oficial al rezervaţiei naturale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici