Cea mai sângeroasă zi din războiul contra drogurilor, în Filipine: cel puţin 32 de suspecţi, ucişi de poliţişti. Peste 100 de persoane, reţinute

Poliţia filipineză a ucis 32 de suspecţi în cursul unor raiduri antidrog desfăşurate marţi în provincia Bulacan, aceasta fiind considerată drept cea mai sângeroasă zi din cursul campaniei antidrog, declanşată de preşedintele Rodrigo Duterte, relatează site-ul postului BBC News.

1400 afișări
Imaginea articolului Cea mai sângeroasă zi din războiul contra drogurilor, în Filipine: cel puţin 32 de suspecţi, ucişi de poliţişti. Peste 100 de persoane, reţinute

Cea mai sângeroasă zi din criticata campanie antidrog din Filipine: cel puţin 32 de suspecţi, ucişi de poliţişti. Peste 100 de persoane, reţinute

Autorităţile au declarat că suspecţii omorâţi erau înarmaţi şi s-au opus forţelor de ordine, precizând că alte peste 100 de persoane au fost reţinute şi au fost confiscate cantităţi însemnate de droguri şi arme.

Ampla campanie antidrog, lansată de preşedintele Rodrigo Duterte, s-a soldat cu numeroase decese, în multe cazuri existând suspiciuni de execuţii extrajudiciare.

În urma criticilor internaţionale, Duterte a suspendat operaţiunile antidrog în ianuarie, promiţând să reorganizeze poliţia pentru a elimina excesele. Campania antidrog a fost reluată în martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici