Cei cinci poliţişti americani inculpaţi după moartea lui Tyre Nichols au pledat „nevinovat”

Cinci foşti ofiţeri din cadrul Departamentului de Poliţie din Memphis au pledat nevinovaţi, vineri, în cadrul audierilor pentru acuzaţiile penale legate de moartea lui Tyre Nichols, în ianuarie, care a fost bătut crunt după un control al poliţiei în trafic. Totul a fost filmat, potrivit CNN.

509 afișări
Imaginea articolului Cei cinci poliţişti americani inculpaţi după moartea lui Tyre Nichols au pledat „nevinovat”

FOTO The Hill/Twitter

Tadarrius Bean, Demetrius Haley, Justin Smith, Emmitt Martin III şi Desmond Mills Jr. se confruntă fiecare cu acuzaţii de crimă de gradul doi, agresiune agravată, răpire agravată, comportament oficial necorespunzător şi oprimare oficială.

Foştii ofiţeri trebuie să se întoarcă în instanţă pe 1 mai. Avocaţii lor au depus în numele lor declaraţii de nevinovăţie.

Crima de gradul doi în Tennessee este considerată o infracţiune de clasa A, pedepsită cu închisoare de la 15 la 60 de ani.

Procurorul districtual al comitatului Shelby, Steve Mulroy, a declarat pentru CNN că una dintre provocările procurorilor va fi să dovedească faptul că inculpaţii l-au ucis cu bună ştiinţă pe Nichols - ceea ce, conform legii statului, înseamnă că „au acţionat în aşa fel încât au fost în mod rezonabil siguri că acţiunile lor ar putea cauza moartea”.

Nichols, un bărbat de culoare în vârstă de 29 de ani, a fost lovit în mod repetat cu pumnii şi picioarele de către ofiţerii acuzaţi în urma unui control în trafic şi a unei scurte urmăriri pe jos, pe 7 ianuarie 2023. Nichols a fost spitalizat după bătaie şi a murit trei zile mai târziu.

Mulroy a declarat că biroul său încă cercetează „persoanele care au apărut după ce bătaia s-a încheiat” şi care au fost „implicate direct sau indirect în deces”.

„Vom face tot ce putem cât de repede - dar temeinic - şi vom lua decizii cu privire la acuzaţiile privind toate aceste persoane şi în perioada următoare”, a spus el.

Cei cinci ofiţeri, care sunt de asemenea de culoare, au fost concediaţi în urma unei anchete interne şi au fost puşi sub acuzare la 26 ianuarie.

În ziua următoare, au fost publicate înregistrări video ale camerelor de supraveghere corporale şi ale camerelor de supraveghere de la arestare, demonstrând publicului gravitatea bătăii şi atrăgând o condamnare atât din partea locuitorilor, cât şi a oficialilor poliţiei. Protestatarii au mărşăluit şi au avut loc priveghiuri în Memphis şi în alte oraşe mari din SUA, denunţând cel mai recent exemplu de brutalitate poliţienească văzut pe video şi cerând o reformă a poliţiei.

Cei cinci ofiţeri inculpaţi făceau parte din unitatea SCORPION a departamentului, care a fost lansată în 2021 pentru a face faţă creşterii numărului de infracţiuni violente în Memphis. La scurt timp după ce a fost publicată înregistrarea video a arestării lui Nichols, poliţia din Memphis a anunţat că unitatea va fi dezactivată permanent, ca semn că departamentul ia „măsuri proactive în procesul de vindecare pentru toţi cei afectaţi”, potrivit unei declaraţii din 28 ianuarie.

Mulroy a declarat că biroul său a început o revizuire a cazurilor anterioare în care a fost implicată fosta unitate SCORPION, precum şi a ofiţerilor implicaţi în moartea lui Nichols.

„Vom analiza, de asemenea, orice alt caz pe care un avocat al apărării ni-l va aduce dacă are un motiv ... credibil de a crede că acel caz ar putea fi suspect”, a declarat Mulroy, adăugând că „problemele legate de personal” reprezintă o preocupare în „procesul care necesită mult timp”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici