Cei cinci turişti germani răpiţi în Egipt au revenit în ţară

Cei cinci turişti gemani răpiţi în sudul Egiptului în urmă cu zece zile au revenit, marţi dimineaţă, la Berlin iar starea lor de sănătate este bună, a anunţat Ministerul german de Externe într-un comunicat.

25 afișări
Imaginea articolului Cei cinci turişti germani răpiţi în Egipt au revenit în ţară

Cei cinci turişti germani răpiţi în Egipt au revenit în ţară (Imagine: Mediafax/AFP)

Rudele au aşteptat sosirea avionului închiriat de la compania Lufthansa special pentru această cursă, potrivit sursei citate.

Turiştii au fost însoţiţi de membri ai forţelor speciale germane de intervenţie GSG 9, de experţi în logistică şi de membri ai trupelor speciale ale armatei, a adăugat ministerul.

Aceste unităţi de elită au fost mobilizate pentru a contribui la eliberarea celor 19 ostatici în caz de nevoie, dar ele nu au putut interveni pe teren, precizează comunicatul remis de diplomaţia germană. Guvernul italian a anunţat, de asemenea, că a mobilizat echipe speciale şi agenţi secreţi pentru soluţionarea crizei.

Potrivit autorităţilor de la Cairo, cei 19 ostatici, printre care şi o româncă, au fost eliberaţi în urma unei operaţiuni tip comando desfăşurată pe teritoriul Ciadului, versiune dezminţită însă de Guvernul de la N'Djamena.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici