Cei doi sirieni, arestaţi în Elveţia din cauza unei pene de maşină

Cei doi sirieni arestaţi vineri în Elveţia, în cadrul unei alerte împotriva unei ameninţări jihadiste, au fost reţinuţi din cauza unei pene la maşină, potrivit unei publicaţii, relatează AFP în pagina electronică.

724 afișări
Imaginea articolului Cei doi sirieni, arestaţi în Elveţia din cauza unei pene de maşină

Cei doi sirieni, arestaţi în Elveţia din cauza unei pene de maşină

Cei doi bărbaţi, care se află în detenţie provizorie, au tras maşina pe dreapta, pe drum către Geneva, după ce s-a spart un pneu, pentru a înlocui roata, potrivit ziarului Le Matin Dimanche.

Ei au dormit, cu o zi înainte, joi, la un hotel din apropiere de frontiera franco-genoveză, potrivit aceleiaşi surse.

Ministerul Public al Confederaţiei helvetice a deschis o anchetă împotriva lor. Autorităţile îi suspectează de "fabricarea, ascunderea şi transportul unor explozivi".

Poliţia a găsit în portbagajul maşinii urme de explozivi.

Aceste două persoane au fost reţinute vineri, în urma unui control al Jandarmeriei, alertate de "comportamentul lor" şi de "naţionalitatea lor", anunţa sâmbătă procurorul general al cantonului Geneva Olivier Jornot, fără să ofere alte precizări.

Autorităţile elveţiene îi mai suspectează pe cei doi bărbaţi, care nu vorbesc franceza, că fac parte din Statul Islamic (SI) sau Al-Qaida.

Aceste două persoane nu au însă, teoretic, nicio legătură cu persoanele căutate începând de miercurea trecută la Geneva, din cauza unor presupuse legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), ale căror portrete neclare au fost puse în circulaţie de către poliţie. Ei apar într-o fotografie, purtând barbă, aşezaţi şi ţinând arătătorul în sus, o imagine neclară, dar care a fost preluată de unele publicaţii.

Cantonul Geneva a instituit miercuri nivelul 3 (din 5) al unei alerte de securitate, după ce a primit informaţii cu privire la o ameninţare teroristă.

Sirienii au declarat în faţa justiţiei că şi-au cumpărat recent maşina, al cărei număr de înmatriculare nu a fost dezvăluit. Ei au dat totodată asigurări că au intrat pe teritoriul elveţian în ziua în care au fost reţinuţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici