Cel mai bogat om din Rusia s-a mutat într-un sat din Siberia

Cel mai bogat om din Rusia, Mikhail Prokhorov, şi-a mutat domiciliul de la Moscova într-un sat din Siberia centrală, zonă în care derulează o parte din afaceri, pentru a susţine bugetul local prin plata unui impozit de circa 680 milioane dolari pentru veniturile realizate în 2008.

216 afișări
Imaginea articolului Cel mai bogat om din Rusia s-a mutat într-un sat din Siberia

Cel mai bogat om din Rusia s-a mutat într-un sat din Siberia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că este corect să-mi plătesc impozitele în regiunea în care mi-am câştigat banii şi sper că o parte din acestea vor fi utilizate pentru nevoi sociale", a afirmat Prokhorov , citat de presa rusă.

Satul în care s-a mutat Prokhorov, Erouda, din regiunea Krasnoiarsk, are o populaţie ce circa 100 de locuitori.

Echivalentul a 90% din impozit va intra în bugetul regiunii, restul urmând să revină satului de domiciliu.

Omul de afaceri, cu o avere de 9,5 miliarde dolari, a vândut anul trecut jumătate din acţiunile companiei de investiţii KM-Invest fostului partener de afaceri, miliardarul Vladimir Potanine, pentru cinci miliarde dolari.

Prokhorov deţine Onexim, unul dintre cele mai mari fonduri private de investiţii din Rusia, cu operaţiuni în special în minerit, nanotehnologie şi energie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici