Cel puţin 12 morţi şi patru răniţi într-o explozie produsă accidental într-o mină din Rusia

Un număr de 12 persoane au murit şi alte patru au fost rănite într-o explozie accidentală produsă într-o mină din regiunea Murmansk, în nordul Rusiei, a anunţat vineri agenţia Interfax, citând oficiali de la Moscova.

13 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 morţi şi patru răniţi într-o explozie produsă accidental într-o mină din Rusia

Cel puţin 12 morţi şi patru răniţi într-o explozie produsă accidental într-o mină din Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deflagraţia a avut loc joi seara, când materialul exploziv a fost detonat accidental în timpul lucrărilor de excavare într-o mină de apatit din apropiere de Kirovsk, la 1.500 de kilometri la nord de Moscova.

Apatitul (fosfar de calciu) este un mineral folosit adeseori pentru fabricarea îngrăşămintelor.

"O explozie foarte puternică s-a produs în mină şi circa 55 de tone de exploziv au fost plasate în diverse locuri. Potrivit cifrelor confirmate, 12 persoane au fost ucise şi alte patru rănite", a declarat pentru Interfax o sursă din cadrul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

Industria miniersă rusă suferă de finanţare insuficientă de la destrămarea URSS în 1991 şi a cunoscut numeroase accidente în ultimii ani. Anul 2007 este deosebit de tragic, cu 108 morţi în martie, în urma unei explozii produse într-o mină din regiunea Kemerovo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici