Cel puţin 18 morţi după o revoltă într-un penitenciar din Brazilia

O revoltă izbucnită într-o închisoare din statul brazilian Maranhao (nord-est) s-a soldat cu moartea a cel puţin 18 deţinuţi, anunţă autorităţile locale.

14 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 18 morţi după o revoltă într-un penitenciar din Brazilia

Cel puţin 18 morţi după o revoltă într-un penitenciar din Brazilia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cinci gardieni ai închisorii, ţinuţi ostatici peste 24 de ore, au fost eliberaţi marţi la prânz în urma negocierilor, a declarat Aluisio Guimaraes, secretarul pentru Securitate al statului brazilian Maranhao.

"Nouă cadavre au fost descoperite marţi şi toţi ostaticii au fost eliberaţi", a spus el.

Alţi nouă deţinuţi au fost omorâţi luni, imediat după începerea revoltei, în penitenciarul care are capacitatea de 220 de locuri, dar unde sunt închişi 240 de deţinuţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici