Cel puţin 18 persoane, ucise în urma unor raiduri aeriene în Siria - OSDO

Cel puţin 18 persoane ucise şi alte zeci rănite în urma unor raiduri aeriene care au avut loc în provincia Idlib, din nord-vestul Siriei, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Reuters.

342 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 18 persoane, ucise în urma unor raiduri aeriene în Siria - OSDO

Cel puţin 18 persoane, ucise în urma unor raiduri aeriene în Siria - OSDO (Imagine: Hepta)

Atacul a provocat asfixierea sau leşinul mai multor persoane, unii dintre aceştia prezentând semne ale unui atac cu gaz toxic, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

În pofida acuzaţiilor anterioare pentru utilizarea gazelor toxice în cadrul conflictului sirian, Damascul a negat folosirea armelor chimice.

Avioane ruse şi ale Guvernului sirian au bombardat în mod repetat zona oraşului Khan Sheikhoun, din regiunea Idlib, aflată sub conducerea rebelilor, potrivit unui grup de monitorizare a războiului sirian.

Armata siriană nu a putut fi contactată pentru a oferi explicaţii.

Televizunea Orient News, ce susţine opoziţia siriană, a anunţat că atacurile aeriene de marţi au ucis 50 de persoane, rănind altele 50.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici