Cel puţin 22 de imigranţi, inclusiv patru copii, au decedat în largul coastelor Turciei

Cel puţin 22 de imigranţi, dintre care patru copii, au murit marţi dimineaţa în largul coastelor din sud-vestul Turciei după ce ambarcaţiunea în care se aflau a naufragiat, informează site-ul publicaţiei L'Express.

138 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 22 de imigranţi, inclusiv patru copii, au decedat în largul coastelor Turciei

Cel puţin 22 de imigranţi, inclusiv patru copii, au decedat în largul coastelor Turciei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ambarcaţiunea încerca să ajungă pe insula greacă Kos şi plecase din reginea turcă Datça.

Vasul s-a răsturnat în jurul orei locale 6.00, în apele internaţionale. Paza de coastă turcă a reuşit să salveze 211 persoane ale căror naţionalităţi nu au fost precizate, a menţionat agenţia de presă Dogan. Operaţiuni sunt derulate în continuare pentru găsirea altor supravieţuitori.

De mai multe luni, un număr tot mai mare de imigranţi, în principal sirieni, afgani, africani, încearcă să traverseze Marea Egee în condiţii periculoase, de pe coastele din sud-vestul Turciei pentru a ajunge pe insulele greceşti, care reprezintă uşile de intare în Uniunea Europeană. Naufragiile sunt frecvente în acestă zonă a Mării Egee.

La începutul lunii, fotografiile unui copil sirian de trei ani, Aylan Kurdi, găsit mort pe o plajă din staţiunea balneară Bodrum au creat un val de emoţie şi indignare la nivel planetar şi constrâng Uniunea Europeană să îşi deschidă frontierele pentru refugiaţi. Între Bodrum şi insula Kos, fiecare candidat la exil plăteşte peste 1.000 de dolari (900 de euro) pentru una dintre cele mai scurte traversări maritime între Turcia şi Europa.

Autorităţile turce afirmă că au oferit ajutor pentru peste 42.000 de imigranţi în largul coastelor lor, de la începutul anului 2015.

Cel puţin 35 de imigranţi, inclusiv 14 copii irakieni şi sirieni, au murit duminică, după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat în apropierea coastelor Greciei. Potrivit BBC News Online, un supravieţuitor irakian a povestit că traficanţii sirieni de persoane au scufundat intenţionat ambarcaţiunea, folosind un ciocan pentru a face o gaură în carenă. Peste 90 de supravieţuitori au fost aduşi pe insula Leros, unii dintre ei fiind atât de traumatizaţi încât nici nu puteau vorbi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici