Cel puţin 38 de morţi şi 120 de dispăruţi după trecerea Uraganului Felix

Uraganul Felix a provocat moartea a 38 de persoane, dispariţia a 120 şi a lăsat în urmă 50.000 de sinistraţi în Nicaragua, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Cel puţin 38 de morţi şi 120 de dispăruţi după trecerea Uraganului Felix

Cel puţin 38 de morţi şi 120 de dispăruţi după trecerea Uraganului Felix

"Există 38 de morţi, iar bilanţul tinde să crească", a declarat directorul Sistemului naţional pentru prevenirea dezastrelor, Ramon Arnesto Soza, precizând că 120 de persoane sunt dispărute.

"Trebuie să accelerăm operaţiunile de salvare", a subliniat Reynaldo Francis, guvernatorul regiunii autonome Atlanticul de Nord.

Ciclonul a distrus 5.000 de locuinţe şi a provocat daune importante infrastructurii.

"Numărul sinistraţilor este în creştere. Primim informaţii că lumea a rămas fără apă", afirmă guvernatorul.

Printre victime figurează toţi membrii unei familii a cărei casă a fost dărâmată de un arbore căzut în localitatea Rosita.

O misiune guvernamentală se va deplasa în regiune pentru a evalua daunele provocate de uraganul transformat miercuri în furtună tropicală.

În Honduras, Uraganul Felix a forţat evacuarea a 19.447 de persoane, care au fost adăpostite în şcoli sau biserici.

Un alt ciclon, Henriette, a traversat marţi Peninsula Baja California, afectând în principal nordul Mexicului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici