Cel puţin 41 de morţi şi mii de americani izolaţi în continuare, după uraganul Irene

Bilanţul morţilor a ajuns la 41 în Statele Unite, la două zile după trecerea uraganului Irene, iar echipele de salvatori continuau să încerce marţi să ajungă la miile de americani izolaţi de inundaţii în statele Vermont, New Jersey şi New York.

243 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 41 de morţi şi mii de americani izolaţi în continuare, după uraganul Irene

Cel puţin 41 de morţi şi mii de americani izolaţi în continuare, după uraganul Irene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În jurul localităţii Wilmington din Vermont, drumul principal este blocat de noroi. Şi alte numeroase drumuri sunt blocate, după ce uraganul Irene a adus un volum de precipitaţii echivalent cu cel din două luni de ploi (21 centimetri), în mai puţin de 24 de ore.

"Problema este lipsa de acces", a declarat Dave Miller, comandantul operaţiunilor de urgenţă. Echipele continuă să scoată vehicule din apă şi noroi, îndepărtând, concomitent, arborii căzuţi pe drumurile publice, care au produs avarii reţelelor electrice.

În numeroase locuri este necesar ca ajutoarele de urgenţă să fie distribuite locuitorilor cu ajutorul bărcilor sau pe cale aeriană.

Situaţia este asemănătoare în mai multe regiuni din statele New Jersey şi New York, unde şcoli şi centre comunitare au fost transformate în adăposturi.

Potrivit datelor oficiale, cel puţin 41 de persoane au murit în timpul trecerii uraganului Irene prin Statele Unite, dintre care şapte în New Jersey şi şase în statul New York.

Secretarii pentru Securitate Internă Janet Napolitano şi pentru Agricultură Tom Visack urmau ca marţi să efectueze vizite în Virginia şi North Carolina, pentru a evalua pagubele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici