Cel puţin 57 de morţi la Bagdad, într-o serie de atentate cu bombă

Cel puţin 57 de persoane au fost ucise joi dimineaţă, la Bagdad, într-o serie de atentate cu bombă, potrivit unui nou bilanţ comunicat de Ministerul Sănătăţii.

224 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 57 de morţi la Bagdad, într-o serie de atentate cu bombă

Cel puţin 40 de morţi la Bagdad, într-o serie de atentate cu bombă (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Ziad Tariq, a anunţat că 57 de persoane au fost ucise şi alte 176 rănite, în zece atentate comise la Bagdad.

Într-un bilanţ prezentat cu puţin înainte, Tariq preciza că cel puţin 40 de persoane au fost ucise şi 149 rănite, în aceste atacuri.

Un reprezentant al Ministerului de Interne, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, declara anterior că 27 de persoane au fost ucise şi alte 133 rănite, în 11 explozii care par să facă parte dintr-un atac coordonat.

Aceste atacuri au fost comise la o oră de vârf în cartierele Bab al-Muatham, Karrada şi Allawi din centrul Bagdadului, la Adhamiyah, Shuala şi Shaab (nord), precum şi la Jadriyah în est, Ghazaliyah în vest şi al-Amil în sud.

Acestea sunt primele violenţe de la începutul unei crize politice care ameninţă acordul fragil între diferitele forţe din ţară şi generează temeri privind revenirea la violenţele interconfesionale, la câteva zile după plecarea trupelor americane şi la un an după formarea Guvernului de uniune.

Blocul parlamentar laic Iraqiya, susţinut de sunniţi, al doilea grup parlamentar ca mărime, cu 82 de deputaţi, după coaliţia şiită a Alianţei naţionale (159 deputaţi), a anunţat luni boicotarea Guvernului la două zile după ce şi-a suspendat activitatea în Parlament, denunţând "dictatura" premierului Nuri al-Maliki.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici