Cel puţin 85 de răniţi în urma protestelor sârbilor faţă de independenţa Kosovo

Cel puţin 51 de ofiţeri de poliţie şi 34 de civili au fost răniţi în urma protestelor sârbilor faţă de proclamarea independenţei Kosovo, din ultimele două zile, a declarat Ministerul sârb de Interne, citat de agenţia bulgară BTA şi cotidianul Dnevnik.

3 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 85 de răniţi în urma protestelor sârbilor faţă de independenţa Kosovo

Cel puţin 85 de răniţi în urma protestelor sârbilor faţă de independenţa Kosovo

Ministerul sârb de Interne a făcut apel la toţi cetăţenii să îşi exprime nemulţumirea faţă de independenţa autoproclamată a Kosovo "într-o manieră paşnică şi demnă", lansând un apel special faţă cluburile sportive şi fanii acestora, cunoscuţi pentru izbucnirile lor violente, să coopereze cu poliţia la menţinerea ordinii şi protejarea proprietăţii private, relatează Sofia Echo în ediţia electronică.

Demonstranţii sârbi au avariat mai multe clădiri, inclusiv reprezentanţele diplomatice şi consulare ale SUA, Canadei, Sloveniei, Turciei şi Iranului, dar şi zece restaurante McDonald's, 52 de magazine şi patru sedii de partide. Zeci de maşini au fost de asemenea vandalizate, potrivit Dnevnik.

Premierul Voislav Koştuniţa şi preşedintele Boris Tadici au făcut apel la încetarea violenţelor din stradă, care sunt în detrimentul ţării, potrivit postului sârb de radio B92.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici