Cel puţin cinci morţi în atacuri separate în Siria, în pofida armistiţiului în vigoare. Rebelii susţin că administraţia Al-Assad a comis unul dintre atacuri: "Este o încălcare a acordului"

Cel puţin cinci persoane au murit în două atacuri care au vizat oraşe din vestul Siriei, sâmbătă dimineaţă, la câteva ore de la intrarea în vigoare a armistiţiului, printre care şi militanţi ai grupărilor rebele care acuză forţele regimului Assad de comiterea atacurilor, informează agenţia Reuters.

906 afișări
Imaginea articolului Cel puţin cinci morţi în atacuri separate în Siria, în pofida armistiţiului în vigoare. Rebelii susţin că administraţia Al-Assad a comis unul dintre atacuri: "Este o încălcare a acordului"

Cel puţin cinci morţi în atacuri separate în Siria, în pofida armistiţiului în vigoare. Rebelii susţin că administraţia Al-Assad a comis unul dintre atacuri: "Este o încălcare a acordului"

Trei militanţi din gruparea rebelă A doua Divizie Costală, care aparţine coaliţiei Armata Siriană Liberă, au murit într-un atac în provincia Latakia, din nord-vestul ţării, în apropiere de frontiera cu Turcia, a precizat Fadi Ahmad, un purtător de cuvânt al grupării Prima Divizie Costală.

Atacul a avut loc sâmbătă dimineaţă, în apropiere de ora locală 04.00, la doar câteva ore de la intrarea în vigoare a acordului convenit de Rusia şi SUA privind încetarea temporară a conflictului armat din Siria.

Rebelii susţin că a fost un atac al forţelor administraţiei Assad care a anunţat, împreună cu Rusia, că nu va înceta bombardamentele în totalitate în ţară şi vor viza doar militanţi ai organizaţiilor teroriste Stat Islamic şi Al-Nusra.

"Este o încălcare (a acordului), a acuzat Ahmad care a precizat că atacul a fost unul terestru, la care nu au participat aeronave.

"În prezent, regimul a suspendat atacurile", a completat el. Ahmad a mai precizat că poziţiile atacate sâmbătă dimineaţă sunt controlate de grupul său şi militanţii Al-Nusra nu sunt prezenţi în zona Jabal, deşi gruparea operează în nord-vestul ţării.

Într-un alt atac separat din provincia Hama, cel puţin două persoane au murit şi mai multe au fost rănite, după ce o maşină-capcană a explodat, sâmbătă dimineaţă, la intrarea în oraşul Salamiyah, potrivit televiziunii siriene naţionale.

Potrivit organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), atacul ar fi fost comis de militanţii SI.

Oraşul Salamiyah este un punct intens al confruntărilor dintre forţele regimului sirian şi militanţii reţelei Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici