Cel puţin trei persoane din avionul Air France au murit din cauza unor politraumatisme

Autopsia cadavrelor a trei dintre cele 11 victime identificate ale avionului Airbus al companiei Air France, care s-a prăbuşit în Atlantic, a dezvăluit că muriseră din cauza unor politraumatisme, leziuni provocate de un impact puternic, a afirmat un medic citat marţi de presă.

85 afișări
Imaginea articolului Cel puţin trei persoane din avionul Air France au murit din cauza unor politraumatisme

Cel puţin trei persoane din avionul Air France au murit din cauza unor politraumatisme (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Informaţia a fost dată de medicul brazilian Jose Calvo, şeful echipei medicale a firmei însărcinate de Air France să îmbălsămeze trupurile neînsufleţite la Recife, în nord-estul Braziliei.

Potrivit lui Jose Calvo, cauza deceselor a fost stabilită de experţii legişti ai Institutului medico-legal (IML) din Recife, unde au fost autopsiate cadavrele. Totuşi, nu este încă posibilă determinarea unei cauze probabile a accidentului aerian care a provocat moartea a 228 de persoane.

"Leziunile compatibile cu cauza decesului au fost bine documentate şi radiografiate şi figurează în raportul de autopsie şi în certificatul de deces" remis familiilor, a declarat medicul, potrivit cotidianului Estado de Sao Paulo.

Totuşi, "nu se poate generaliza şi specula privind cauza posibilă a tragediei, pentru că aceasta cere o întreagă dinamică a expertizei", a adăugat el.

Cele trei trupuri neînsufleţite, ale unor brazilieni, au fost îmbălsămate luni şi au fost trimise marţi familiilor. Alte opt deja identificate vor parcurge acelaşi proces.

Un total de 50 de cadavre au fost recuperate până în prezent, la peste 1.150 de kilometri de coastele oraşului Recife. Sute de fragmente din avion au fost de asemenea recuperate.

Avionul Airbus 330 al companiei Air France, ce zbura pe ruta Rio-Paris, s-a prăbuşit în Atlantic în noaptea de 31 mai spre 1 iunie.

Cutiile negre ale aparatului nu au fost încă localizate, chiar dacă echipele de căutare au perceput semnale slabe care ar fi putut proveni de la acestea, au anunţat, marţi, la Paris, Biroul de anchete şi analize (BEA), însărcinat cu ancheta, şi autorităţile franceze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici