Cele două femei acuzate de asasinarea lui Kim Jong-Nam ar putea primi PEDEAPSA CAPITALĂ

Cele două femei implicate în moartea lui Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean, vor fi acuzate de crimă, a declarat procurorul general al Malaysiei, Mohamed Apandi, citat de BBC.

4545 afișări
Imaginea articolului Cele două femei acuzate de asasinarea lui Kim Jong-Nam ar putea primi PEDEAPSA CAPITALĂ

Asasinarea lui Kim Jong-Nam: Cele două femei, acuzate de crimă, ar putea fi CONDAMNATE la MOARTE (Imagine: Royal Malaysian Police)

Potrivit acestuia, femeile - una din Indonezia şi cealaltă din Vietnam - ar putea fi puse sub acuzaţie şi dacă vor fi condamnate, ele ar putea primi condamnarea cu moartea.

Potrivit mai multor surse, cele două femei au stropit faţa lui Kim Jong-nam cu o substanţă chimică mortală într-un aeroport din Malaysia, la începutul lunii februarie. Cele două au declarat că au crezut că fac parte dintr-o farsă TV.

"Ele vor fi incriminate de instanţă sub Secţiunea 302 a Codului Penal," a declarat procurorul general referindu-se la o acuzaţie de crimă cu pedeapsă de condamnare la moarte, în caz de vinovăţie.

Acesta a mai precizat că nu s-a luat nicio decizie asupra cetăţeanului din Coreea de Nord, Ri Jong Chol, cercetat şi el în cazul crimei.

"Depinde de rezultatul investigaţiei politice, care este încă sub desfăşurare", a mai declarat Mohamed Apandi.

Cele două femei -  Doan Thi Huong din  Vietnam şi Siti Aisyah din Indonesia - se numără printre cei zece suspecţi identificaţi de autorităţile malaysiene ca implicate în uciderea lui Kim Jong Nam.

Dacă suspectele vor fi găsite vinovate, ele riscă execuţia prin spânzurare.

Ele vor fi puse oficial sub acuzare miercuri, în conformitate cu secţiunea 302 din Codul Penal, fiind pasibile de pedeapsa cu moartea.

Coreea de Sud îi acuză pe agenţi nord-coreeni de acest asasinat. De asemenea, Malaysia a identificat opt nord-coreeni suspectaţi de implicarea în această crimă.

Printre ceilalţi suspecţi se numără un oficial al ambasadei Coreei de Nord din  Kuala Lumpur şi un membru al echipajului companiei aeriene de stat din Coreea de Nord. Oficiali din Coreea de Sud sunt de părere că cel puţin patru suspecţi sunt spioni nord-coreeni.

Kim Jong-Nam, care critica dinastia la putere de la Phenian, a murit după ce a fost agresat pe aeroportul din Kuala Lumpur de două femei care i-au aplicat pe faţă substanţa toxică VX, inclusă de ONU în categoria armelor de distrugere în masă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici