Cele mai recente informaţii despre invazia Rusiei în Ucraina

Cele mai recente informaţii despre invazia Rusiei în Ucraina, conform CNN.

7413 afișări
Imaginea articolului Cele mai recente informaţii despre invazia Rusiei în Ucraina

Cele mai recente informaţii despre invazia Rusiei în Ucraina

Mariupol, unde locuiau cândva peste 450.000 de oameni, a fost "redus la cenuşă", a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timp ce noi imagini arată că forţele ruse s-au masat în jurul oraşului portuar din sud. Oficialii ucraineni au respins luni un termen limită impus de Rusia pentru a preda oraşul.

Un tabloid rusesc a publicat, apoi a retras ulterior, un raport potrivit căruia Ministerul rus al Apărării ar fi înregistrat moartea a aproape 10.000 de militari în timpul invaziei.

Summit în Europa pentru a discuta despre război: Preşedintele american Joe Biden şi alţi lideri mondiali speră să finalizeze şi să prezinte un pachet de noi măsuri pentru a pedepsi Rusia, a ajuta Ucraina şi a demonstra unitatea occidentală în cadrul unei serii de summituri de urgenţă în Europa în această săptămână. Dar, în afara unei demonstraţii dramatice, puţini observatori cred că liderii pot cădea de acord asupra unor măsuri suficiente pentru a pune capăt vărsării de sânge sau pentru a-l descuraja pe preşedintele rus Vladimir Putin să îşi continue atacurile. Biden nu are "niciun plan" de a vizita Ucraina, a precizat Casa Albă.

Votul popular: Preşedintele ucrainean a declarat că orice modificări constituţionale care se referă la garanţiile de securitate din ţară vor trebui să fie stabilite printr-un referendum. Zelenski a declarat că nu s-a întâlnit cu negociatorii ruşi în timpul recentelor discuţii de pace, dar a spus delegaţiei sale că orice compromis semnificativ ar necesita un vot al poporului.

Inundaţii şi incendii: Noi imagini din satelit arată incendii provocate de loviturile militare şi inundaţii tot mai mari în zona râului Irpin. Imaginile, realizate luni, arată, de asemenea, poziţii ale artileriei ruse la vest de baza aeriană Antonov, aflată sub control rus, la nord-vest de Kiev. CNN a raportat anterior că un baraj de-a lungul râului Nipru inundă bazinul râului Irpin şi afluenţii săi. Râul Irpin este esenţial pentru înaintarea rusă spre Kiev; dacă ruşii nu îl pot traversa, nu pot cuceri Kievul dinspre vest.

Un supravieţuitor al Holocaustului ucis în urma unei lovituri ruseşti: Boris Romanchenko, în vârstă de 96 de ani, a supravieţuit în patru lagăre de concentrare naziste, dar viaţa sa a fost curmată vineri de o lovitură rusă asupra Harkovului, potrivit Institutului memorial Buchenwald. Într-o serie de tweet-uri, institutul a precizat că, potrivit nepoatei sale, Romanchenko locuia într-un bloc de apartamente din Harkov care a fost lovit în timpul unui atac rusesc.

Biden avertizează asupra ameninţărilor cibernetice: Preşedintele SUA a îndemnat partenerii din sectorul privat să îşi întărească imediat apărarea cibernetică, subliniind "evoluţia informaţiilor" care indică "potenţialul ca Rusia să desfăşoare activităţi cibernetice rău intenţionate împotriva Statelor Unite". În timp ce a promis că administraţia sa va "continua să folosească toate instrumentele pentru a descuraja, perturba şi, dacă este necesar, a răspunde la atacurile cibernetice împotriva infrastructurii critice", Biden a recunoscut că "guvernul federal nu se poate apăra singur împotriva acestei ameninţări".

SUA cere acces consular în Rusia: Ambasadorul SUA, John Sullivan, s-a întâlnit luni cu Ministerul rus de Externe şi a cerut "acces consular pentru toţi cetăţenii americani deţinuţi în Rusia, inclusiv pentru cei aflaţi în detenţie preventivă", potrivit Ambasadei SUA la Moscova. Cererea vine în contextul în care jucătoarea WNBA Brittney Griner şi foştii puşcaşi marini americani Paul Whelan şi Trevor Reed sunt reţinuţi în Rusia.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici