Celulă de criză la MAE după răpirea unui marinar român de către piraţi

  • A fost convocată Celula de criză după răpirea marinarului român din dreptul Golfului Guineea
  • Marinarul român a fost răpit de către piraţi în Republica Togo
  • În total, patru membri ai echipajului de pe tancul petrolier Agisilaos au fost răpiţi
747 afișări
Imaginea articolului Celulă de criză la MAE după răpirea unui marinar român de către piraţi

VO CELULĂ DE CRIZĂ DUPĂ DISPARIŢIA MARINARULUI ROMÂN

Ministrul de Externe a convocat, în regim de urgenţă, o Celulă de criză în urma relatărilor presei internaţionale despre răpirea unui marinar român de către piraţi, în zona portului Lome, în Togo.

„Din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, a fost deja convocată, în regim de urgenţă, Celula de criză interinstituţională în vederea iniţierii demersurilor necesare pentru verificarea situaţiei, confirmarea informaţiilor referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor răpite şi întreprinderea acţiunilor specifice în astfel de cazuri”, a transmis MAE luni noaptea.

Pe lângă marinarul român, şi alţi trei navigatori au dispărut. La bordul navei, adică tancului, se aflau 23 de persoane.

Acum, Ministerul Afacerilor Externe ţine legătura cu Sindicatul Liber al Navigatorilor şi se fac eforturi ca aceştia să fie găsiţi.

„MAE menţine legătura atât cu armatorul/angajatorul cetăţeanului român în cauză, cât şi cu Sindicatul Liber al Navigatorilor pentru alte informaţii relevante în acest context”, se mai arată în mesaj. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici