Cererea lui Julian Assange de eliberare pe cauţiune a fost respinsă de o instanţă britanică

Un tribunal din Londra a respins, miercuri, solicitarea activistului pentru transparenţă Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, de eliberare pe cauţiune, informează agenţia Reuters.

459 afișări
Imaginea articolului Cererea lui Julian Assange de eliberare pe cauţiune a fost respinsă de o instanţă britanică

Cererea lui Julian Assange de eliberare pe cauţiune a fost respinsă de o instanţă britanică

Judecătoarea Vanessa Baraitser a motivat decizia prin faptul că Julian Assange riscă să se sustragă controlului judiciar. "Există motive întemeiate să credem că, dacă domnul Assange ar fi eliberat astăzi, nu s-ar mai prezenta în instanţă pentru procedurile de apel", a argumentat judecătoarea.

"În privinţa domnului Assange, cazul nu a fost câştigat încă. Rezultatul apelului nu este cunoscut încă", a subliniat judecătoarea, referindu-se la decizia definitivă care urmează să fie pronunţată în privinţa extrădării.

O instanţă judiciară din Marea Britanie a respins luni, printr-o decizie preliminară, solicitarea autorităţilor americane de extrădare în SUA a activistului pentru transparenţă Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks. Judecătoarea Vanessa Baraitser a decis blocarea solicitării de extrădare din cauza problemelor mentale pe care le are Julian Assange şi a riscului de a se sinucide în detenţie în SUA.

Departamentul Justiţiei de la Washington a anunţat că va continua să ceară Marii Britanii extrădarea lui Julian Assange.

Julian Assange, în vârstă de 49 de ani, este dat în urmărire de autorităţile americane după publicarea a mii de documente clasificate în perioada 2010-2011.

Julian Assange contestă extrădarea şi susţine că este vorba de un caz motivat politic. Autorităţile americane pot contesta decizia în termen de 14 zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici