Cerşetorii români îşi extind activitatea în mai multe oraşe finlandeze

Cerşetorii români stabiliţi în Helsinki şi Turku încep să se deplaseze şi în alte regiuni ale Finlandei, devenind o prezenţă obişnuită în multe oraşe finlandeze.

183 afișări
Imaginea articolului Cerşetorii români îşi extind activitatea în mai multe oraşe finlandeze

Cerşetorii români îşi extind activitatea în mai multe oraşe finlandeze (Imagine: Mediafax Foto)

"În Helsinki există un grup de cerşetori din toamna trecută iar situaţia nu s-a schimbat. Avem informaţii potrivit cărora noii cerşetori s-au stabilit în alte oraşe din ţară. Sunt şase reduse să îţi câştigi traiul în Helsinki când la fiecare colţ există persoane cu mâna întinsă", a declarat Teuvo Saikkonen, ofiţer în cadrul Departamentului de poliţie din Helsinki, citat de cotidianul Helsingin Sanomat în ediţia electronică.

El a precizat că cel mai bun mijloc de sprijinire a cerşetorilor români este ajutorul acordat acestora în propria ţară, decât să le fie oferiţi bani pe stradă.

Poliţia finlandeză i-a avertizat, prin intermediul presei, pe locuitorii oraşului Turku de pe coasta de vest să nu primească cerşetori în locuinţa lor.

Romii au sosit, probabil, în Finlanda la jumătatea lunii aprilie după ce au tranzitat Suedia, potrivit cotidianului finlandez.

Majoritatea dintre ei s-au stabilit apoi în diferite oraşe deoarece numărul lor a scăzut dramatic în ultima perioadă, a declarat Harri Savolainen, ofiţer în cadrul poliţiei din Turku.

Acesta a precizat că poliţia din Loimaa, un oraş situat în apropiere de Turku, a primit circa 100 de plângeri de la cetăţeni care raportau autorităţilor cazuri de cerşetorie şi situaţii în care unii dintre cerşetori au încercat chiar să oprească maşini pe autostrada dintre Turku şi Tampere. Unii dintre aceştia erau însoţiţi şi de copii mici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici