Charles Michel afirmă că UE trebuie să protejeze pacea, vrea continuarea asistenţei militare pentru Ucraina

Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită de acţiuni pentru protejarea păcii şi prosperităţii Europei, a declarat joi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, pledând pentru continuarea asistenţei militare pentru Ucraina, în contextul invaziei militare ruse.

223 afișări
Imaginea articolului Charles Michel afirmă că UE trebuie să protejeze pacea, vrea continuarea asistenţei militare pentru Ucraina

"Întâlnirea de astăzi a avut un caracter excepţional în cadrul Consiliului European. Mulţi am avut un sentiment puternic de emoţie, întrucât toţi ne amintim de reuniunea extraordinară a Consiliului European din 24 februarie 2022, desfăşurată la doar câteva ore după izbucnirea invaziei ruse în Ucraina. La doar câteva ore de la începerea invaziei, pe 24 februarie 2022, Uniunea Europeană a luat o decizie istorică, au fost livrate primele arme pentru a susţine forţele armate ucrainene", a declarat Charles Michel, potrivit agenţiei MEDIAFAX, cu ocazia summitului UE de la Bruxelles, la care a fost invitat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Preşedintele Consiliului European a subliniat că statele UE trebuie să continue asistenţa oferită Ucrainei, în eforturile de respingere a invaziei militare ruse. "Cuvintele sunt importante, dar nu sunt suficiente, diferenţa este făcută de capacităţi militare pentru a face faţă, pentru a respinge această agresiune. Eu sunt convins că trebuie făcute şi că vor fi făcute eforturi suplimentare pentru susţinerea Ucrainei, desigur inclusiv la nivel militar", a declarat Charles Michel în conferinţa de presă organizată la Bruxelles alături de Volodimir Zelenski şi de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Charles Michel a insistat că Uniunea Europeană trebuie să acţioneze pentru protejarea păcii în Europa. "Generaţia noastră este unită de un destin comun. Trebuie să luăm decizii determinante pentru a veghea ca pacea şi prosperitatea să fie valorile care iluminează proiectul european şi spiritul european în următoarele decenii. Suntem absolut determinaţi în acest sens", a insistat preşedintele Consiliului European.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici