China a înregistrat o creştere economică foarte slabă în trimestrul al doilea

Economia Chinei a avut o creştere economică foarte slabă în trimestrul al doilea de anul acesta, în contextul restricţiilor antiepidemice, ceea ce evidenţiază presiuni intense în următoarele luni, pe fondul înrăutăţirii perspectivelor economice globale, informează agenţia Reuters.

303 afișări
Imaginea articolului China a înregistrat o creştere economică foarte slabă în trimestrul al doilea

Sursa foto: Profimedia

Datele prezentate vineri de Administraţia de la Beijing generează temeri suplimentare privind o recesiune globală, în contextul în care băncile centrale majorează dobânzile de refeirnţă pentru a contracara inflaţia, punând probleme suplimentare asupra consumatorilor şi companiilor în întreaga lume, pe fondul provocărilor cauzate de războiul din Ucraina şi de perturbările din reţelele de aprovizionare.

Valorea PIB-ului Chinei a crescut în perioada aprilie-iunie cu doar 0,4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor oficiale anunţate vineri. Este cea mai redusă creştere economică în a doua economie ca mărime din lume de când au început să fie raportate datele, în 1992, cu excepţia scăderii economice de 6,9% din 2020, din cauza şocului iniţial al pandemiei. În primul trimestru de anul acesta, China avusese o creştere economică de 4,8%.

China estimează că va avea o creştere economică de 5,5% anul acesta, dar analiştii se tem că obiectivul va fi greu de atins fără renunţarea la strategia strictă de combatere a pandemiei.sdsa ds a ds adsa

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici