China a interzis BBC World News. Reacţia ministrul britanic de Externe

  • Difuzarea BBC World News a fost interzisă vineri în China la o săptămână după ce autoritatea de reglementare britanică a revocat licenţa de difuzare a televiziunii de stat chineze în Marea Britanie.
  • Administraţia Naţională pentru Radio şi Televiziune a Chinei a declarat că o investigaţie a constatat că: rapoartele legate de China ale BBC World News au „încălcat grav” reglementările, ştirile au afectat interesele naţionale ale ţării şi au subminat unitatea naţională.
964 afișări
Imaginea articolului China a interzis BBC World News. Reacţia ministrul britanic de Externe

BBC World News în limba engleză nu este inclus în majoritatea pachetelor de canale TV din China continentală, dar este disponibil în unele hoteluri şi reşedinţe, relatează Reuters.

Mişcarea Chinei a fost condamnată de ministrul britanic de externe Dominic Raab şi Departamentul de Stat al SUA.

"Decizia Chinei de a interzice BBC World News în China continentală este o limitare inacceptabilă a libertăţii presei", a spus Raab.

La începutul acestei luni, Departamentul de Stat a declarat că este „profund tulburat” de rapoartele BBC privind violuri sistematice şi abuzuri sexuale împotriva femeilor în centrele pentru etnici uiguri din regiunea Xinjiang din China şi a declarat că trebuie să existe consecinţe pentru atrocităţile de acolo.

China a neagat acuzaţiile de abuzuri în Xinjiang şi a declarat că raportul BBC este „în întregime fără temei real”.

Pe 4 februarie, autoritatea de reglementare britanică Ofcom a revocat licenţa China Global Television Network (CGTN) pentru difuzare în Regatul Unit, după ce o anchetă a constatat că licenţa a fost deţinută în mod greşit de către Star China Media Ltd.

China a catalogat decizia ca fiind politizată şi a avertizat că îşi rezervă dreptul de a da un „răspunsul necesar”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici