China ameninţă că va interveni militar dacă SUA încearcă înlăturarea regimului din Coreea de Nord/ Rusia şi China propun un plan comun pentru detensionarea crizei

China va avea o poziţie neutră în cazul în care Coreea de Nord va ataca Statele Unite, dar va interveni militar dacă Administraţia Donald Trump şi Coreea de Sud vor lansa operaţiuni pentru a înlătura regimul Kim Jong-Un, avertizează cotidianul de stat Global Times.

34338 afișări
Imaginea articolului China ameninţă că va interveni militar dacă SUA încearcă înlăturarea regimului din Coreea de Nord/ Rusia şi China propun un plan comun pentru detensionarea crizei

China avertizează că va interveni militar dacă SUA încearcă înlăturarea regimului Kim Jong-Un

"China trebuie să afirme clar că în cazul în care Coreea de Nord lansează rachete care ameninţă Statele Unite, iar Statele Unite ripostează, China va fi neutră", a transmis publicaţia Global Times, afiliată Administraţiei comuniste de la Beijing.

"Dar, dacă Statele Unite şi Coreea de Sud lansează operaţiuni militare pentru a încerca să înlăture Administraţia nord-coreeană şi să modifice configuraţia politică în Peninsula Coreea, China va interveni pentru a împiedica acest lucru", precizează publicaţia oficială.

Rusia şi China au elaborat un proiect pentru atenuarea crizei între Statele Unite şi Coreea de Nord, anunţă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de cotidianul Le Figaro.

Planul prevede suspendarea testelor balistice efectuate de Coreea de Nord şi oprirea exerciţiilor militare americano-sud-coreene.

"Riscurile sunt foarte mari, mai ales ţinând cont de retorica agresivă. Există riscuri privind folosirea forţei. Suntem preocupaţi", a declarat Serghei Lavrov.

"În acest context, ar fi un gest foarte inteligent să ne îndepărtăm de această retorică periculoasă", a subliniat şeful diplomaţiei ruse.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici