China anunţă că discuţiile cu emisarii lui Dalai Lama au eşuat

China a anunţat luni că recentele discuţii de la Beijing cu emisarii liderului spiritual tibetan Dalai Lama au eşuat, Guvernul chinez subliniind că nu va face "niciodată o concesie" în privinţa statutului regiunii.

13 afișări
Imaginea articolului China anunţă că discuţiile cu emisarii lui Dalai Lama au eşuat

Liderul spiritual al tibetanilor, Dalai Lama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Contactele şi discuţiile noastre nu au permis progrese" în privinţa acestei probleme, iar reprezentanţii liderului spiritual al tibetanilor "ar trebui să-şi asume pe deplin responsabilitatea", a declarat Zhu Weiqun, oficial de rang înalt din cadrul Partidului Comunist chinez.

"Am subliniat că (...) unificarea regiunii, integritatea sa teritorială şi demnitatea sa naţională sunt principalele interese ale poporului chinez. (...) Nu vom face niciodată concesii", a adăugat el.

Doi emisari ai lui Dalai Lama au participat săptămâna trecută în China la o nouă rundă de negocieri privind statutul Tibetului, prima întâlnire după discuţiile din iulie care au fost catalogate drept dezamăgitoare de către tibetani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici