China avertizează că îşi va apăra interesele comerciale în faţa Statelor Unite

China a avertizat Statele Unite că îşi va apăra interesele în domeniul comerţului, după ce Donald Trump a anunţat tarifele pentru importuri de bunuri chinezeşti, comentariile venind dintr-un apel telefonic între vicepremierul Chinei Liu He şi secretarul Trezoreriei SUA Steven Mnuchin, potrivit BBC.

2313 afișări
Imaginea articolului China avertizează că îşi va apăra interesele comerciale în faţa Statelor Unite

China avertizează că îşi va apăra interesele comerciale în faţa Statelor Unite

Liu He, care este consilierul economic principal al preşedintelui chinez Xi Jinping, i-a spus lui Steven Mnuchin că Beijingul este „gata să îşi apere interesele naţionale”, dar speră că „ambele părţi vor rămâne raţionale şi vor lucra împreună”, a informat agenţia oficială de ştiri chineză Xinhua, citată de BBC.

Convorbirea telefonică se consideră a fi cel mai înalt nivel de contact dintre cele două guverne de la anunţarea de joi a preşedintelui american Donald Trump a tarifelor.

Potrivit surselor citate, vicepremierul chinez a acuzat de asemenea SUA că a încălcat regulile de comerţ internaţional, după ancheta asupra practicilor chineze de proprietate intelectuală.

Donald Trump şi-a anunţat intenţiile de a impune taxe de până la 60 de miliarde de dolari (42,5 miliarde de lire sterline) de mărfuri din China, acuzând China de furtul de proprietate intelectuală. Anunţul a afectat pieţele bursiere globale şi a amplificat temerile legate de un război comercial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici