China: Circa 53.000 de copii au avut probleme din cauza laptelui contaminat

Aproximativ 53.000 de copii au avut nevoie de îngrijiri în China, dintre care aproape 13.000 rămân internaţi în spital, după ce au consumat lapte contaminat cu melamină, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii.

22 afișări
Imaginea articolului China: Circa 53.000 de copii au avut probleme din cauza laptelui contaminat

China: Circa 53.000 de copii au avut probleme din cauza laptelui contaminat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numărul copiilor spitalizaţi duminică seara se ridica la 12.892, între care 104 bebeluşi în stare gravă, a anunţat un purtător de cuvânt al ministerului, confirmând informaţiile difuzate în noaptea de duminică spre luni de agenţia China Nouă.

Însă alţi 39.965 de copii care au consumat lapte-praf contaminat cu melamină au primit îngrijiri medicale, a precizat el. Micuţii şi-au revenit după ce s-au îmbolnăvit.

În total, 52.857 de copii au fost internaţi în spitalele din întreaga ţară pentru probleme de sănătate, în urma consumului de lapte.

Marea majoritate (82 la sută) sunt copii de până la doi ani, potrivit ministerului.

Patru bebeluşi au murit după ce au ingerat substanţa toxică, în urma consumului de lapte, potrivit unui ultim bilanţ.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici