China elimină parţial restricţiile privind accesul la Internet în timpul JO

China a eliminat vineri restricţiile privind accesul la mai multe site-uri Internet, inclusiv la cel al organizaţiei Amnesty International, însă blochează în continuare accesul la mai multe site-uri importante, la centrul de presă al Jocurilor Olimpice de la Beijing.

15 afișări
Imaginea articolului China elimină parţial restricţiile privind accesul la Internet în timpul JO

China elimină parţial restricţiile privind accesul la Internet în timpul JO

Un jurnalist al AFP a constatat că site-urile organizaţiilor Amnesty International sau Reporteri fără frontiere erau accesibile, în timp ce site-ul postului BBC în limba chineză, al disidenţilor şi al militanţilor protibetani, sau cele consacrate mişcării spirituale Falungong, interzisă în China, nu puteau fi accesate.

"Este un lucru bun", a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului Internaţional Olimpic, Giselle Davies, făcând referire la eliminarea restricţiilor privind accesul la anumite site-uri considerate sensibile de către Guvernul chinez.

CIO a afirmat într-un comunicat că a cerut comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice şi autorităţilor chineze să reducă măsurile de cenzură privind Internetul în cazul presei acreditate la JO.

Purtătorul de cuvânt al comitetului de organizare, Sun Weide, a promis din nou un acces "suficient şi acceptabil" pentru presa acreditată, dar nu a putut preciza dacă şi alte site-uri vor deveni accesibile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici