China, în vizorul acuzaţiilor. SUA avertizează Beijingul că ar putea fi sancţionat dacă va continua să sprijne efortul de război al Rusiei în Ucraina

Statele Unite au acuzat miercuri conducerea Chinei că susţine războiul Rusiei din Ucraina şi au avertizat că Beijingul s-ar putea confrunta cu noi sancţiuni ca răspuns din partea Statelor Unite şi a altor ţări NATO.

Urmărește
668 afișări
Imaginea articolului China, în vizorul acuzaţiilor. SUA avertizează Beijingul că ar putea fi sancţionat dacă va continua să sprijne efortul de război al Rusiei în Ucraina

China, în vizorul acuzaţiilor. SUA avertizează Beijingul că ar putea fi sancţionat dacă va continua să sprijne efortul de război al Rusiei în Ucraina

Avertismentul SUA a fost dat de către secretarul de stat adjunct al SUA, Kurt Campbell, în cadrul unei vizite la Bruxelles.

El a declarat că este nevoie urgentă ca ţările europene şi NATO „să trimită un mesaj colectiv de îngrijorare Chinei cu privire la acţiunile sale, pe care noi le considerăm destabilizatoare în inima Europei”, potrivit agenţiei Reuters.

Administraţia Biden a intensificat avertismentele către China cu privire la sprijinul acordat Rusiei şi a emis un ordin executiv în decembrie care ameninţa cu sancţiuni asupra instituţiilor financiare care ajută Rusia să evite sancţiunile occidentale.

Campbell a afirmat că sprijinul chinezesc ajută Moscova să reconstituie elemente ale armatei sale, inclusiv capabilităţi de rachete cu rază lungă de acţiune, artilerie şi drone, precum şi capacitatea de a urmări mişcările pe câmpul de luptă.

„Ceea ce am văzut din partea Chinei către Rusia nu este un caz izolat sau câteva firme necinstite implicate în sprijinirea Rusiei”, a declarat Campbell. „Acesta este un efort susţinut şi cuprinzător, susţinut de conducerea din China, care este conceput pentru a oferi Rusiei tot sprijinul din spatele scenei”.

Săptămâna trecută, Marea Britanie a afirmat că Beijingul a oferit Moscovei ,,ajutor letal” pentru invazia din Ucraina, acuzaţii care au fost negate de către China.

Anterior SUA au impus sancţiuni mai multor companii chinezeşti care sprijineau efortul de război al Rusiei împotriva Ucrainei, ultimul set de măsuri aprobat în acest sens fiind în luna mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici