China începe un recensământ masiv al populaţiei sale

China a început luni recensământul decenal al populaţiei sale, şase milioane de angajaţi guvernamentali urmând să obţină informaţii despre societatea chineză, din ce în ce mai îmbătrânită şi locuind într-o proporţie tot mai semnificativă în mediul urban.

131 afișări
Imaginea articolului China începe un recensământ masiv al populaţiei sale

China începe un recensământ masiv al populaţiei sale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ţara cu cea mai mare populaţie din lume, China număra peste 1,33 de miliarde de cetăţeni la sfârşitul anului 2009.

Guvernul a promis că datele individuale ale recensământului vor rămâne confidenţiale, dar poliţia va putea interveni dacă unii locuitori refuză să participe, a declarat ziarul de stat China Daily.

Numeroşi chinezi ar putea încerca să evite recenzarea, din cauza că se află într-o situaţie ilegală în ceea ce priveşte regulile stricte de control al populaţiei.

Este vorba despre peste 200 de milioane de chinezi "migranţi", plecaţi de la ţară pentru a munci la oraş, deseori fără statut legal.

Familiile care încalcă politica draconică privind autorizarea de a avea un singur copil reprezintă o altă sursă de erori pentru acest recensământ.

Numeroase cupluri au ascuns autorităţilor existenţa unui al doilea sau chiar al treilea copil şi ar putea continua să îşi ascundă situaţia, de teama represiunii exercitate de autorităţi.

Recensământul din 2010, care va dura o lună şi ale cărui rezultate vor fi publicate în 2011, ar urma să permită obţinerea de date statistice preţioase privind probleme de societate cruciale în China, în special exodul de la ţară la oraş.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici