China înregistrează cele mai mari temperaturi medii din ultimii peste 50 de ani

China, una dintre ţările care emit cele mai mari cantităţi de gaze cu efect de seră, înregistrează, de la începutul anului, cele mai mari temperaturi medii de după 1951, a anunţat Administraţia meteorologică naţională, citată de presa chineză de sâmbătă.

4 afișări
Imaginea articolului China înregistrează cele mai mari temperaturi medii din ultimii peste 50 de ani

China înregistrează cele mai mari temperaturi medii din ultimii peste 50 de ani

În perioada ianuarie - noiembrie, temperatura medie a fost de 11,3 grade Celsius, cu 1,2 grade mai mare decât într-un an mediu, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor meteorologice chineze, Jaio Meiyan.

"Este al 11-lea an consecutiv în care ţara a înregistrat temperaturi excepţionale, în contextul schimbării climatice", a spus ea.

Conform Agenţiei Internaţionale pentru Energie, China, criticată cu regularitate din cauza creşterii economice rapide, va deveni în acest an cel mai important poluator mondial, înlocuind Statele Unite. Spre deosebire de ţările dezvoltate semnatare ale documentelor de la Kyoto, China nu este supusă nici unei constrângeri privind limitarea emisiilor de gaze poluante.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici